Aktiviteter

Tips til aktiviteter på Bømlo med omland

Mange av våre gjester ønsker informasjon om mulige aktiviteter når de er på Bømlo. I denne artikkelen har jeg derfor samlet en del tips jeg har erfart, at gjestene våre setter pris på. Under menypunktet Utflukter finner du tilsvarende mine tips til utflukter. Når du først er ankommet våre feriehus, bistår jeg selvsagt om ønskelig med ytterligere tips.

Bømlo’s vakre kystlandskap og regionen ellers innbyr til mange aktiviteter. Du finner mitt utvalg nedenfor.

Jeg ønsker deg en opplevelsesrik ferie på Bømlo og lykke til med mine tips.

Paul

Rundt Bømlo finner du noen av de beste fiskeplassene på Vestlandet. Ulike typer lokaliteter gir muligheter for mange fiskemetoder fra havfiske til dypvannsfiske i fjordene. For mer informasjon og inspirasjon om fiske viser jeg til andre steder på hjemmesiden vår som Fangstrapporter, Fotogalleri og Reiseskildringer.

Ferskvannsfiske

Bachforelle

Bachforelle

Bømlo har mange ferskvann. I de fleste er det mye ørret, og noen har også røye. Du må kjøpe fiskekort hos grunneier for å fiske i ferskvann, men det koster ikke mye. I følgende link kan du lese mer om ferskvannsfiske i regionen.

Bading

Hiskjo Badeplatz

Hiskjo Badeplatz

Ved alle våre rorbuer er det mulig å bade fra flytebryggen fremfor husene. Det er montert badestige på bryggene. Likeledes er det badeleider på båtene, så du kan hoppe uti det våte element også når du er på båttur. Videre så finner du mange fine badeplasser og små strender rundt omkring på Bømlo.

Furuneset Badeplatz, Rubbestadneset

Furuneset Badeplatz, Rubbestadneset

Med sine over 1000 holmer og skjær er Bømlo et eldorado for båtfolket. Våre gode og sikre båter med høy reling (sidevegger) innbyr til tur på sjøen – også for barnefamilier. Kanskje landskapsbilder fra Bømlo i vårt Fotogalleri kan gi litt inspirasjon?

Fuglekikking

Seeadler

Seeadler

Fuglekikking er internasjonalt en meget stor hobby. Bømlo si plassering helt ut i vest mot storhavet gir oss et rikt fugleliv og gode muligheter for flotte naturopplevelser. Vi ligger like nord for Utsira som regnes som Norges mest kjente lokalitet for sjeldne fugler.

Særlig vinterstid er Bømlo kjent for sjeldne trekkfugler og deriblant flere rovfugl arter. Rett som det er, går det ut melding via sosiale medier om en virkelig sjeldenhet.

Austernfischer

Austernfischer

Vandring

Wandern auf Goddo

Wandern auf Goddo

Bømlo turlag er meget aktivt og er med og tilrettelegger mange turløyper. Følgende link viser forslag med kart til 35 ulike turer på Bømlo. Jeg anbefaler særlig turene på Goddo (det er flere enn det linken over viser), tur til toppen av Bømlo’s høyeste fjell, Siggjo, og turstiene som går ut fra Svortland skule (universelt utformet).

Bømlo turistbyrå i rådhuset kan gi mer informasjon om vandring, og de har kart til turløypene.

Blick von Siggjo

Blick von Siggjo

I nabokommunene våre Stord og Fitjar er det også mange turmuligheter. Denne linken viser 33 turforslag. På Stord har du også mulighet for mange fjellturer. Vi anbefaler særlig turen opp de nye Sherpa trappene i Fossabrekko.

Sherpa Treppe mit Brücke, Fossabrekko

Sherpa Treppe mit Brücke, Fossabrekko


Sherpa Treppe Fossabrekko

Sherpa Treppe Fossabrekko

Ønsker du enda flere turmuligheter, når du ut til mange flotte områder med en kort kjøretur fra Bømlo. Også Trolltunga er oppnåelig dersom du planlegger godt, men husk sistnevnte krever gode klær og at du er i god form.

Trolltunga

Trolltunga

Trolltunga

Trolltunga

Sopp og bær

Preiselbeeren

Preiselbeeren

Blaubeeren

Blaubeeren

I Norge er vi som kjent så heldige, at Allemannsretten gir alle fri ferdsel i utmark. Ettersommeren og høsten gir gode muligheter for soppsanking og bærplukking, men husk å vise varsemd i naturen. Det kan også være greit å være klar over at mengden bær og sopp varierer mye fra år til år.

Pilze, Pfifferlinge und Rotkappen

Pilze, Pfifferlinge und Rotkappen

Shopping

Bremnes Storsenter

Bremnes Storsenter

På Bømlo finner du flere shoppingsenter i nærheten av Svortland. Foruten vanlige dagligvarer, finner du et godt utvalg i klær, sko og sportsutstyr.

I nabokommunen, Stord, finner du et godt utvalg både i bysenteret Leirvik og i handelssenteret Heiane. Til begge er det ca. 30 minutter å kjøre fra hyttene våre.

Du kan også ta turen til Haugesund sentrum og til handleområdet på Raglamyr, 60 minutter å kjøre. Og for de som reiser på dagstur til Bergen, gis det selvsagt mange shoppingmuligheter.

Handelssenteret HSD

Handelssenteret HSD