Ofte stilte spørsmål

På denne siden har vi samlet ofte stilte spørsmål fra våre gjester, og jeg håper svarene kan være til hjelp.

Men ta gjerne direkte kontakt dersom det er noe du lurer på. Kontaktdata finner du under menypunktet Om oss.

Eivind

Ja, i alle husene kan du koble deg til gratis trådløs WiFi. Passord får du utlevert av Eivind ved ankomst.

I Norge er det nå påbudt å ha svømmevest på når man er i båt.

Til alle båtene våre hører det med svømmevester. Disse låner du gratis. Noen av våre gjester velger likevel å ha med seg sine egne vester.

Dessverre veksler ikke bankene i regionen lenger valuta. Skal man ta ut penger, er det enkleste å gjøre det med Visa kort eller lignende i minibanken på Svortland (kommunesenteret på Bømlo).

På grunn av at vi har mange gjester fra Europa, er Fjordtun’s priser i utgangspunktet i Euro. Men vi kan også gi tilbud i andre valutaer og deriblant selvsagt i norske kroner. Du betaler for hus og båter i den valutaen du har fått tilbudet i.

Det enkleste er å overføre den siste restbetalingen via bank en uke eller to før ankomst. For de som ønsker det, er det også mulig med restbetaling i kontanter ved ankomst. Vi har ikke bankterminal.

Kostnader til drivstoff betaler du kontant etter forbruk og eventuell formidling av røkelaks etter antall kilo.

Fjordtun har til sammen 11 båter som vi leier ut. Så normalt vil vi ha ledige båter som kan leies ved ankomst.

Det sikreste er likevel å bestille båt samtidig som du booker huset. Da vil du også kunne velge blant flere båter.

Fjordtun tilbyr feriehus og båter hele året. De fleste har ferie og ønsker å reise på tur i sommerhalvåret, men vi har også gjester om vinteren, og våre hytter er vinterisolerte.

Mange setter pris på roen og en helt annen naturopplevelse i vinterhalvåret. Vandre i turløypene i det åpne landskapet på Goddo, reise på båttur i skjærgården eller fiske mellom holmene er helt noe annet på denne tiden av året. Personlig synes jeg at det å ligge med båten helt ut mot havet, høre og se dønningen slå mot land, se noen skarv, måker og kanskje en havørn fare forbi uten å se andre båter eller folk, er en mektig naturopplevelse. For så å dra tilbake til hytta, ta en varm dusj, lage litt varm mat og sette seg ned med en god bok, er for mange den optimale avslapning. De som liker å dykke, er vinteren en fin tid med krystallklart vann. Pga. mindre belegg er også leieprisene mye billigere på denne tiden. På ettervinteren kommer «ferdatorsken» for å gyte.

For andre er det våren som er den flotteste tiden. Da våkner naturen til liv etter vinterdvalen. Tidlig på morgenen kan du høre orrhanene buldre. Dette er også den beste tiden til å fiske stor sei.

Men de fleste forbinder nok båtliv likevel til sommeren. På denne tiden er de fleste av våre gjester familier. Som beskrevet både med tekst og bilder andre steder på denne hjemmesiden, er Bømlo med sine over tusen øyer et eldorado om sommeren. Her finner du noe for enhver smak med aktiviteter i naturen samt fiske som de mest populære. Fra slutten av juni til ut september er det høysesong for makrell.

Om høsten har vi mange gjester, og da med hovedvakt på vennegrupper som ønsker å fiske og pleie fellesskapet. Også da vil du kunne oppleve roen og freden når naturen nok en gang forbereder seg på ny vinter.

Denne linken gir deg informasjon om hvor mye du kan ta med deg inn til Norge.